5 روش رفع گرفتگی ناودان پشت بام

رفع گرفتگی ناودان پشت بام ، گرفتگی راه آب باران پشت بام
راهنمای آموزش و فهرست مطالب

تو فصل پاییز و زمستان و یا روزهای بارانی ممکنه لوله هدایت آب پشت بام با گرفتگی مواجه بشه. برخلاف لوله های فاضلاب داخل ساختمان، ناودان دارای عناصر زیادی است که باعث گرفتگی میشه. از اونجایی که این لوله خارج از خانه است و در معرض آشغال قرار داره، به راحتی مسدود میشه. از برگ درختان گرفته تا خاک، گرد و غبار، سنگ ریزه، شاخه شکسته، گل، قیر، سیمان، یونولیت و هر اشیای دیگه ای میتونه به مرور زمان باعث گرفتگی لوله ناودانی بشه.

شناسایی گرفتگی لوله ناودان پشت بام

شناسایی گرفتگی لوله ناودان پشت بام

گرفتگی لوله فاضلاب ناودانی میتونه در قسمت های مختلفی رخ بده. مسدود شدن هر کدوم از این قسمت ها میتونه خطرات و مشکلات خاص خودشون رو داشته باشه. پس بهتره به موقع اون ها رو شناسایی و رفع کنید.

1. گرفتگی لوله در قسمت زانویی پشت بام

دلایل مختلفی وجود داره که باعث میشه زانویی لوله هدایت آب باران بگیره و آب تو سطح پشت بام جمع بشه. شاخه درختان، برگ، گل، سیمان و قیر از دلایلی هستند که باعث بروز این اتفاق میشن. اگه ارتفاع لوله تا زانویی کم باشه با وارد کردن دست و برداشتن آشغال ها مسیر لوله پشت بام باز و مشکل برطرف میشه.

2. گرفتگی لوله پشت بام در قسمت های پایین ساختمان

این اتفاق میتونه تو روزهای بارانی بیشتر رخ بده و یکی از مشکلات جدی است و باید سریعا برطرف بشه. ورود آشغال مثل برگ درخت، شاخه های ریز، اشیا و هر چیز دیگه که به مرور زمان به دیواره لوله میچسبه میتونه این اتفاق رو رقم بزنه و سبب گرفتگی های شدید بشه. تنها راه چاره برای باز کردن گرفتگی لوله ناودانی پشت بام استفاده از فنر لوله بازکنی است اما میتونید از راه حل هایی که در ادامه گفته شده هم استفاده کنید.

تکنیک ساده برای باز کردن گرفتگی لوله کفشور پشت بام

بعضی مواقع گرفتگی خیلی ساده است و ابتدای لوله با برگ درختان، شاخه و آشغال پر شده. از یه چراغ قوه برای بررسی داخل لوله استفاده کنید. اگه ابتدای لوله مسدود شده با یه برس یا انبر سعی کنید کثیفی ها و آشغال ها رو خارج کنید. معمولا با این کار مشکل برطرف میشه و مسیر راه آب باران باز میشه. برای اطمینان بهتره یک سطل آب داخل لوله بریزید تا ببینید سرعت تخلیه چطوره، اگه سریعا تخلیه شد مشکل برطرف شده و جای نگرانی نیست.

خطرات گرفتگی لوله پشت بام

خطرات گرفتگی لوله پشت بام

اگه آب نتونه به اندازه کافی سریع تخلیه بشه و یا موقع گرفتگی پشت بام نتونید فورا مشکل رو برطرف کنید، چیزی شبیه استخر پر از آب دارید که هر لحظه میتونه خطرات زیادی برای خانه داشته باشه که برخی از اونها عبارتند از:

  1. آسیب دیدن درزبندی ها، ایزوگام و …
  2. به نقاطی که واحدهای تهویه مطبوع، نورگیرها، دریچه‌ها، دودکش‌ها و سایر ویژگی‌ها به سقف متصل شدن نفوذ میکنه
  3. مواد ضعیف سقف با ورود آب به شکاف ها درز میگیرن و با تغییر دما، منبسط و منقبض میشن
  4. وزن اضافی که آب به ساختمان وارد میکنه بسیار خطرناکه
  5. نشت کردن آب به سقف و دیوارها

موقع گیر کردن لوله ناودان و جمع شدن آب در پشت بام، بهتره هر چه سریعتر برای باز کردن اون اقدام کنید تا از خطرات احتمالی جلوگیری بشه.

5 روش برتر برای باز کردن گرفتگی لوله ناودانی پشت بام

5 روش برتر برای باز کردن گرفتگی لوله ناودانی پشت بام

سعی کردیم روش هایی که واقعا در خانه تاثیر دارن رو آموزش بدیم تا حداقل بتونید بدون تماس با متخصص، خودتون گرفتگی های سطحی رو برطرف کنید. پس لطفا انتظار نداشته باشید گرفتگی شدید و سخت رو هم بتونید با این روش ها باز کنید، چون چنین شرایطی قطعا نیاز به متخصص داره و باید از دستگاه های حرفه ای استفاده بشه، مخصوصا تو روزهای بارانی بهتره با شرکت لوله بازکنی تماس بگیرید.

1. از فنر لوله بازکنی استفاده کنید

فنر زنی لوله فاضلاب برای هر لوله ای مناسبه و میشه گفت بهترین روش هستش. البته بستگی به این داره که از نوع دستی استفاده کنید یا برقی، چون هر کدوم کارایی و قدرت خاص خودشون رو دارن. برای شما بهتره از نوع دستی استفاده کنید چون هزینه خرید فنر برقی زیاده و اصلا صرفه اقتصادی براتون نداره. پس برای شروع کار از فروشگاه ابزار فروشی یه فنر لوله بازکنی دستی با متراژ 5 متر تهیه کنید (بسته به ارتفاع ساختمان تصمیم به خرید بگیرید، چون میتونید 10 متری هم تهیه کنید). بعد از خرید مراحل زیر رو انجام بدید:

  1. فنر رو کامل باز کنید.
  2. سر فنر رو وارد لوله کنید.
  3. فنر رو به جلو هل بدید (بهتره این کار رو بصورت چرخشی انجام بدید تا از خمیدگی ها به راحتی رد بشه و گیر نکنه).
  4. تا جایی هل بدید که احساس مقاومت کنید. این نشون میده به محل گرفتگی رسیدید.
  5. یکم به فنر فشار بیارید تا بتونید گرفتگی رو از جاش تکون بدید.
  6. وقتی حس کردید فنر جلوتر میره یعنی گرفتگی تقریبا باز شده.
  7. حالا یه سطل آب داغ تو لوله خالی کنید تا آشغال و مواد اضافه شسته بشه
  8. در آخر باز بودن راه آب باران رو تست کنید و ببینید گرفتگی برطرف شده یا نه.

نکته: با توجه به اینکه گرفتگی لوله پشت بام میتونه شدید و سخت باشه، شاید لازم باشه این مراحل رو چند بار امتحان کنید تا نتیجه دلخواه رو بگیرید.

2. با انبر فاضلاب آشغال ها را تخلیه کنید

انبر یا چنگک فاضلاب ابزاری است که میشه برای باز کردن بخشی از لوله که در عمق کم ایجاد شده استفاده کرد. این ابزار برای درآوردن انگشتر از چاه توالت هم بسیار مناسبه. جهت استفاده از این روش باید به فروشگاه ابزار فروشی مراجعه کرده و چنگک فاضلابی خرید کنید. سپس کافیه مراحل زیر رو انجام بدید:

  1. انبر رو تا جای ممکن داخل لوله ببرید.
  2. هر جا احساس کردید چیزی تو لوله هست سعی کنید با انبر اون رو بگیرید و بیرون بکشید.
  3. تمام برگ ها، شاخه و آشغال های اضافی رو به وسیله انبر یا چنگک بیرون بکشید.
  4. در آخر بهتره یه سطل بزرگ آب داغ رو تو لوله خالی کنید.

نکته: ممکنه بعضی وقت ها شما ابتدای لوله پشت بام رو که گرفته باز کنید اما بعد از آزمایش ببینید باز هم لوله مسدود هستش. تو این شرایط ممکنه تو چند نقطه گرفتگی ایجاد شده باشه که شاید کمی پایین تر هم مسدوده شده باشه. اگه این اتفاق افتاد بهتره از فنر استفاده کنید.

3. با آویز لباس قلاب بسازید

ساخت قلاب با آویز لباس یکی از روش های فوق العاده است که جدیدا خیلی از مردم اون رو یاد گرفتن و برای انواع گرفتگی استفاده میکنن. محبوب شدن این روش به خاطر سادگی در ساخت، آسان بودن استفاده، ارزان بودن و در دسترس بودن اون هستش. پیشنهاد میکنیم اگه تو خونه فنر و چنگک ندارید یا امکان تهیه کردنشون براتون مقدور نیست، حتما با استفاده از یه چوب لباسی این ابزار کاربردی رو بسازید و کارهایی که در زیر گفتیم رو انجام بدید تا گرفتگی لوله ناودانی پشت بام باز بشه:

  1. آویز لباس فلزی رو صاف کنید تا هیچ خمیدگی نداشته باشه و به یه سیم بلند تبدیل بشه.
  2. انتهای سیم رو خم کنید تا شبیه قلاب بشه.
  3. سیم رو وارد لوله کنید و هر آشغالی که داخل لوله گیر کرده و دستتون بهش نمیرسه رو به وسیله قلاب بیرون بکشید.
  4. بعد از تمام شدن کار، یه سطل آب داغ تو لوله بریزید تا همه چیز شسته بشه.

نکته: هر چه ارتفاع سیم بلندتر باشه عملکرد بهتری داره چون دستتون بازه تا عمق بیشتری از لوله پشت بام رو تمیز کنید. برای بلند تر کردن ارتفاع میتونید آویز رو به یه میله متصل کنید. فقط دقت کنید اتصال محکم باشه تا سیم داخل لوله ناودان نیوفته.

4. از تلمبه چاه بازکن کمک بگیرید

تلمبه چاه بازکن یه ابزار کاربردیه که برای هر خونه لازمه. خلا و فشار هوایی که با تلمبه میشه ایجاد کرد باعث میشه، فشار زیادی به محل گرفتگی لوله فاضلاب وارد شه و در نتیجه گرفتگی لوله ناودانی پشت بام (راه آب باران) باز بشه. برای انجام کار کافیه یه تلمبه مخصوص چاه بازکنی از فروشگاه ابزار فروشی تهیه کنید و بعد کارهای زیر رو انجام بدید:

  1. تلمبه رو روی ورودی آب لوله ناودان قرار بدید.
  2. با تمام توان چندین بار دسته تلمبه رو به بالا و پایین فشار بدید.
  3. تا جایی انجام بدید که احساس کنید لوله باز شده.
  4. در آخر با ریختن مقداری آب داغ تو لوله پشت بام، آزمایش کنید که راه آب باران باز شده یا نه.
  5. در صورت نیاز تکرار کنید.

نکته: تو این روش اگه آب جمع شده باشه خیلی بهتره چون فشار وارد شده به محل گرفتگی بیشتر میشه. اگه آبی تو لوله جمع نشده بهتره خودتون مقداری آب بریزید تا جایی که وقتی تلمبه رو روی لوله قرار میدید آب تا بالای قسمت لاستیکی اون بیاد.

5. تماس با متخصص لوله بازکنی

برای باز کردن گرفتگی لوله راه آب باران پشت بام، 4 روش قبل میتونه کارایی خوبی داشته بشه به شرطی که گرفتگی خیلی جدی و شدید نباشه. اما بعضی وقت ها نه تنها روش هایی که آموزش دادیم بلکه هیچ روش خانگی دیگه ای نمیتونه گرفتگی ناودان رو باز کنه چون مشکل جدی و شدید هستش. مثلا گاهی اوقات چندین نقطه مسدود شده و نهایتا به گرفتگی لوله حیاط ختم میشه و باز کردن چنین گرفتگی تنها از دست متخصص این کار برمیاد. به خاطر همین نیاز به متخصص و دستگاه حرفه ای داره. اینجاست که شما به تخصص لوله بازکن با تجربه نیاز پیدا می کنید.

زمانی که هر 4 روش رو استفاده کردید اما نتیجه ای نداشت و یا وضعیت بدتر شد، بهتره با متخصص تماس بگیرید تا سریعا در محل حاضر بشه و گرفتگی لوله پشت بام رو با دستگاه حرفه ای باز کنه.

در شرکت حالا سرویس ما سرویسکارانی متعددی داریم که همگی باتجربه هستند و به وسیله دستگاه های پیشرفته سخت ترین گرفتگی های لوله هدایت آب باران رو باز میکنند. این کار بدون تخریب و با تضمین کیفیت عالی انجام میشه تا خیال شما مشتریان عزیز از هر بابت راحت باشه.

برای انجام کار کافیه با شماره پشتیبانی سایت 09192054398 تماس بگیرید.

چگونه از مسدود شدن لوله پشت بام جلوگیری کنیم؟

چگونه از مسدود شدن لوله پشت بام جلوگیری کنیم؟

جلوگیری کردن از گرفتگی های زود هنگام یا شدید کار دشواری نیست و فقط کافیه چند تا نکته ساده رو رعایت کنید. به این ترتیب از شر گرفتگی لوله پشت بام خلاص خواهید شد.

1. به طور منظم لوله فاضلاب پشت بام را تمیز کنید

بدیهی ترین توصیه اینه که به طور منظم لوله پشت بام رو بازرسی و تمیز کنید. این کار رو ماهی یه بار انجام بدید یا حداقل روزهای بادی و بارانی این کار رو حتما جدی بگیرید، چون ممکنه هر نوع آشغالی وارد لوله بشه و سریعا مسیر راه آب رو مسدود کنه.

هر چیزی که اطراف لوله جمع شده و یا به لوله چسبیده رو با استفاده برس تمیز کنید. اگه متوجه شدید ابتدای ورودی لوله چیزی تجمع کرده از 3 روش اول که آموزش دادیم استفاده کنید تا آشغال ها رو از بین ببرید. اگه موفق به انجام این کار نشدید و یا میدونید که نمیتونید انجامش بدید بهتره با چاه بازکن تماس بگیرید.

2. سطح پشت بام را تمیز نگه دارید

هر چند وقت یکبار بار به پشت بام سری بزنید و آشغال ها و مواد اضافی که ممکنه تو لوله جمع بشن رو از سطح پشت بام تمیز کنید. اینکار در لوله های بادی، طوفانی، بارانی و در فصل پاییز برای ساختمان هایی که نزدیک درخت هستند بسیار توصیه میشه.

3. قرار دادن توری یا کفشور بر روی ورودی ناودان

برای جلوگیری از ورودی هر نوع آشغالی بهتره یه توری یا کفشور مناسب برای لوله پشت بام تهیه کنید. اینجوری حتی روزهای بادی یا بارانی هم برگ و شاخه درخت وارد لوله نمیشه و از گرفتگی شدید و سخت جلوگیری میشه و نیازی نیست زود به زود پشت بام رو بررسی کنید.

برای اعزام سرویسکار در تهران همین حالا تماس بگیرید

سوالات متداول

معمولا علت گرفتگی به خاطر برگ درختان، شاخه های شکسته شده، خاک، شن، ماسه، سیمان در صورت بازسازی یا نوساز بودن خانه، شکستگی لوله، افتادن اشیا و تجمع آشغال است.
تو همین مطلب 5 راه برای باز کردن گرفتگی لوله ناودانی آموزش دادیم که میتونید استفاده کنید. در میان این روش ها فنر زدن بهترین گزینه برای انجام کار است.
بهترین کار سپردن رفع مشکل به دست متخصص است. لوله بازکن حرفه ای با استفاده از دستگاه های پیشرفته هر نوع گرفتگی رو باز میکنه.
بله، 7 روز هفته 24 ساعته بدون تعطیلی آماده خدمت به شما هستیم.
5/5 - (1 امتیاز)

2 پاسخ

  1. مقاله خوبی بود. من هم لوله‌ ناودونم گرفته بود، با روش هایی که آموزش دادید رفعش کردم. خیلی راحت و مفید بود. دستتون درد نکنه!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *